Oon jotenkin kokonaan melkein siirtyny kirjottamaan tota toista blogiani, jossa kerron reissukuulumisistä (löytyy täältä). Mutta ajattelin, et reissun käsityöjutut kuuluu kuitenkin tänne.


Australia on yksi merkittävistä merinovillan tuottajista maailmassa. Harmi kyllä, se ei näy merinon hinnoissa täällä. Langat ovat hiukan edullisempia kuin suomessa (johtuen Australian dollarin ja Euron kurssista, enimmäkseen) ja suurin osa langoista jotka on edullisia, ovat akryyliä. Kuitenkin jotain löysin minäkin, vaikka akryyliä en rakastakaan.

7344572804_2494feaba2.jpg

Kaksi kerää Pandan Amberia tarttui mukaan Lincraftista. Lanka on 70% villaa ja 30% akryyliä, ja kivan tuntuista käteen. Hiukan paksumpaa kun perinteinen 7 veljestä, mutta käypästä minun käteen sukkalangaksi. Ehkä isoveli on lähempänä luokitukseltaan. Kerässä on grammoja 100 ja hintaa yhdelle kerälle Lincraftilla oli $2.99 eli euroissa n. 2,36.

Lincraft on kuulemma yksi suurimpia askartelu/käsityöketjuja täällä. Ja siellä kaupassa kyllä myytiin ihan kaikki mahdollinen kädentaitoihin liittyvä. Tai puutavara ja muut puutöihin tarvittava puuttui, mutta kaikki askarteluun, koruiluun, neulontaan, ompeluun jne tarvittava löytyi kyllä saman katon alta.


Saman kadun varrella (York street Sydneyn keskustassa) oli toinenkin käsityökauppa Morris& Sons.

7170794395_26d9645466.jpg

Morris& sonsista lähti matkaa pari kerää Morrisin estatea. Tää oli ihan puhdasta Australialaista villaa. Hintaa näille kerille tuli enemmän kun edellä mainitulle amberille, mutta ihanan pehmeää ja lämmintä on tämäkin. Dollareissa yksi 50g kerä maksoi $5,16 ja euroiksi käännettynä hinta on n. 4,10€. Näistä kyseisistä keristä lähtee varmaankin syntymään boneyard, mutta lankaa tarvitsee käydä ostamassa vähän lisää. Ehkä myös toista väriä, josta raidat. Ehkä.

Morris& sons oli vähän laadukkaampi lankakauppa. Yläkerrassa myytiin vähän lankaa ja tauluja ja kehyksiä, alakerrassa olikin sitten lankataivas. Tarjolla oli niin noroa, Araucaniaa kun muitakin ihanuuksia joita ihmiset maailmalta haalii. Myös Debbie Blissiä löytyi, mutta suurin osa oli miulle vieraita uusia tuttavuuksia, monissa maininta "pure Australian wool." eli paikallista tuotantoa.


Kummallinen käsityöasia tässä maassa on, ettei täältä saa sukkapuikkoja kuin 4 pakkauksissa. En tiedä miksi viittä ei myydä, vai onko täällä totuttu sukat neulomaan kolmella puikolla... Tiedä häntä. Onnistuin kuitenkin juurikin morris&sonsista löytämään viiden puikonkin pakkauksia. Mutta jos Australiaan suunnittelee saapuvansa, omat puikot kannattaa ottaa mukaan. :P Mitoitukset on kyllä ihan milleissä, kuten suomessakin, joten puikkokoot eivät tuota ongelmia.


Loppuun vielä askartelujuttuja. Täällä askartelutarvetta on rannat täynnä. Suomeen päästessä koruporan/dremelin/jonkun muun sopivan työvälineen hankinta on edessä...

7313570404_95c7afcd51.jpg