Laskiainenhan on tunnetusti opiskelijan pyllymäkijuhla. Ja koska täällä etelässäkin alkaa olla pakkasia jo reilummasti, päätin varautua laskiaiseen pipolla jos toisellakin. Pointti molempiin on täysin perusteltu. Paksumpi on mäenlaskua varten, ettei pää palellu. Mutta kun muutaman tunnin on pipo päässä pakkasella, iskee huonotukkapäivä. Joten jatkoille onkin sitten oltava toinen, vähän kevyempi (ja yhtä lailla vinkee) pipo.

6790778747_b3d4ce8353.jpg

urheilijanuorukaisen päähine

ohje: Debbie Stollerin ohje kirjasta son of stitch and bitch

puikot: 5mm

lanka: Debbie Bliss donegal aran tweed

Bongasin tän mallin kirjasta jo aiemmin ja halusin kokeilla millasen pipon ite saisin aikaan. Täysin ohjeen mukaan piposta olis tullu jopa meikäläiselle vähän liian pieni niin ettei se olis yltäny korville. Kavennukset siis joutu kertaalleen purkuun, mutta lopputulokseen oon äärimmäisen tyytyväinen. Pipo tupsuineen vei koko 100g lankaa, eikä jääny siis tylsiä pikkujämiäkään jäljelle. Pipo on lämmin ja varmasti pysyy viima mäenlaskussa pois korvista! Lipan taiteilin valion ison jätskilaatikon kannesta, eli tukevammasta muovista. Muoto pysyy eikä kosteus saa lippaa mössääntymään kun lumihankeen tuon kanssa joutuu kuitenkin.


6760850587_a285aa81e3.jpg

Mario

puikot: 5mm

lanka: giglio filati pregiati classic

Tää toinen on jo tässä blogissa tutuksi tullut Mario. Malli on edelleen ihan mahtava, sille vaan ei voi minkään. Tällä kertaa mario sai hieman enemmän pituutta kun ohjeenmukaisen 17cm että roikkuu vähän enemmän takaraivolla. Ja ei voi olla mariota ilman marion sientä! Tää kyseinen pipo on kerännyt suursuosion jo... :) Näiden kahden kanssa voi laskiaista violeteissaan juhlia tyytyväisenä!