Viime vuonna vahingosta viisastuneena päätin pimittää blogistani joululahjat joulun yli. Nyt kun pyhät on vietetty, voidaankin käydä taas olennaisen kimppuun ja julkistaa erilaisia joulupaketteihin käärittyjä tuotoksia. Tänä jouluna pipotutti. Tai ei minuu niinkään välttämättä kovasti ois pipotuttanu, mutta tarpeeseen nää tuli saajille kun kellään ei ollu kunnon pipoja.


6435985185_1295d00422.jpg

1up -pipo

lanka: viking of norway baby ull 100% merinovilla

puikot: 5mm pyörö (40cm)

Tää malli on täysin miun itseni suunnittelema. Silmukkamäärää jouduin vähän arpomaan, mutta sain sen kohdalleen kun pienen laskeskelun jälkeen johonkin lopputulokseen päädyin. Ohjeen ajattelin julkaista ravelryssä kunhan saan aikaan sen kirjottaa loppuun. Tai kirjoitustyö on tehty, mutta tatin piirroskuviota en oo vielä saanu skannattua ohjeen kylkeen.


6435985393_4da667ba05.jpg

"Hallanvaara" kirjasta son of stitch and bitch

lanka: gjestalin maija

puikot 3,5 mm pyörö (40cm)

Pikkuveli pyysi pipoa, joka olis sopivan näkönen käytettäväks tumman perus talvitakin kanssa. Hallanvaaran ohje oli kirjotettu neulottavaks laakana, mutta tunnetusti harva saumojen ompelusta tykkää niin päätin siirtää ohjeen pyöröksi. Kavennuksia jouduin jumppailemaan vähän uudelleen kun se ei täsmännykään ihan ohjeen mukaisiin ja aattoon asti jouduin jännittämään et onko pipo sittenkin liian pieni. Helpotus oli suuri kun huomasin et oikeen kokonen se oli sittenkin!


6286592076_09e7577038.jpg

Mario

lanka: titan wool winner (100% merinovilla)

puikot: 5mm pyörö (40cm)

Oman marioni tehtyä huomasin mallin yksinkertaseks ja kivaks, mutta jossa on silti rajattomasti mahdollisuuksia saada erinäkösiä pipoja koristeita ja lankoja muuttamalla. Tää mario meni isosiskolle. Lupasin pari kesää sitten italian reissulla, että noista langoista teen hälle jotain. Hetki meni, mutta pipo niistä syntyi.

6582268923_d4f0403f91.jpg

Mario

lanka: garnstudio drops alpaca

puikot: 5mm pyörö (40cm)

Tää varsinainen supermario olikin sit kolmas samanlainen. Totesin että hyvä malli ja halusin kokeilla toteuttaa sen alpakasta. Huovutusneulaimella ja piparimuotilla huovuttelin kylkeen pienen tähden koristeeks. Tästä eteenpäin ei sisarusten ja heidän puoliskoidensa päät palele. :)

Seuraavalla kerralla kuvat ovat toivon mukaan laadullisesti jo parempia kun huomenna hankintalistalla päätynyt järkkäri kotiutuu. Veronpalautukset ja pieni lisä joululahjan muodossa takaa sen, että kuvien laatu toivottavasti paranee jatkossa. Myös eräitä valmistuneita neuleita on kuvaamatta, mutta luonnonvalon puuttuminen alkaa rassata taas..